Veiligheid

De bestelauto is speciaal ingericht voor het vervoer van honden. De vloer is voorzien van een antislip vloer. Dit voorkomt dat de honden wegglijden en is gemakkelijk te reinigen. De auto wordt regelmatig schoongemaakt en ontsmet. Daarnaast is de bestelauto voorzien van een ventilatiesysteem. Op het dak zuigt een grote ventilator gebruikte lucht af en in de auto blazen twee ventilatoren frisse lucht naar binnen.

Omdat veiligheid belangrijk is bij HondsDraf is de bestelauto voorzien van verschillende compartimenten. Hierdoor wordt voorkomen dat uw hond zich onprettig voelt doordat hij met meerdere honden in een kleine ruimte zit. Alleen de honden die langere tijd met HondsDraf meegaan en geen probleem hebben met het verblijf in een kleinere ruimte, kunnen gezamenlijk in één ruimte zitten.

Tijdens de wandeling krijgen de honden een penning om met de naam en het telefoonnummer van Hondsdraf. Mocht het gebeuren dat een van de honden zelf het avontuur kiest en mij kwijt raakt (in de praktijk komt dat bijna nooit voor) kan de vinder direct contact met mij opnemen zodat de wegloper ook weer veilig naar huis gebracht kan worden.