Foto's

 Bekijk onze foto's en video's op Facebook:

Facebook foto's

Tijden, tarieven en toelichting

Tijden

Wij wandelen met honden uit Zwolle op maandag t/m vrijdag. In het weekeinde wordt er gewandeld in overleg.

 

Tarieven

Maandabonnement uitlaatservice

Abonnement Per maand Per keer
1 x per week uitlaten € 50,00 € 10,38
2 x per week uitlaten € 97,25 € 10,28
3x per week uitlaten € 143,75 € 10,25
4x per week uitlaten € 189,25 € 10,19
5x per week uitlaten € 237,00 € 10,18
Dagopvang icm uitlaatservice 1-2x per week   € 25,50
Dagopvang icm uitlaatservice 3-5x per week   € 24,50

Uitlaatservice wandelingen zonder maandabonnement 

Service Prijs
Losse wandeling € 13,75 per wandeling
Individuele wandeling 15 min (indien mogelijk) € 13,75 per wandeling

 

Toelichting

Met een maandabonnement is uw hond verzekerd van zijn/haar plek in de groep. U betaalt elke maand een vast bedrag vooruit.
In het maandbedrag zijn onze vakanties en de nationale feestdagen verrekend. De bedragen zijn gebaseerd op 47 uitlaatweken per jaar. Het totale bedrag is over 12 maanden verdeeld, waardoor u iedere maand hetzelfde bedrag betaalt. Het maandbedrag loopt dus gewoon door, ook tijdens uw en onze vakanties.
U sluit het abonnement af voor minimaal 12 maanden. Daarna is het op te zeggen per kalendermaand. De opzegtermijn is minimaal 1 kalendermaand. Wijzigen van abonnementsvorm hierbinnen is mogelijk mits u dit een maand van tevoren aangeeft.

Het is mogelijk aanvullende wandelingen aan te vragen. Deze worden berekend als losse wandeling.

 

Vakantiesluitingen

De uitlaatservice is 2x per jaar een periode gesloten. Drie weken in de zomervakantie en twee weken in de Kerstvakantie.

Uitlaatservice dicht
In 2022 is de uitlaatservice gesloten op
Goede vrijdag vrijdag 15 april
Pasen zondag 17 en maandag 18 april
Koningsdag woensdag 27 april
Bevrijdingsdag donderdag 5 mei
Hemelvaart donderdag 26 en vrijdag 27 mei
Pinksteren zondag 5 en maandag 6 juni
Zomervakantie 1 augustus/m 19 augustus
Kerstvakantie 24 december t/m 8 januari
 
   


Inhalen van wandelingen

Mocht uw hond een keer niet mee kunnen wandelen en houdt dit geen verband met vakanties of feestdagen? Geen probleem. U kunt deze in dezelfde maand op een andere dag inhalen mits er plaats is.
Wandelingen zijn niet mee te nemen naar een volgende maand. Er vindt geen restitutie plaats. De extra wandelingen naast de maandelijkse wandelingen, worden verrekend als losse wandeling.

Uitval door ziekte hond

Mocht uw hond langdurig ziek worden of geblesseerd raken en wilt u toch zijn/haar plek in de groep gereserveerd houden dan is er de mogelijkheid om een reserveringstarief te betalen. Dit is 25% van het gebruikelijke maandbedrag en loopt per hele maand. Dit kan ingaan 7 dagen na de eerst uitgevallen wandeling. Let wel: U moet dit zelf bij ons aanvragen met een dierenartsverklaring.

 

Veiligheid

De bestelauto is speciaal ingericht voor het vervoer van honden. De vloer is voorzien van een antislip vloer. Dit voorkomt dat de honden wegglijden en is gemakkelijk te reinigen. De auto wordt regelmatig schoongemaakt en ontsmet. Daarnaast is de bestelauto voorzien van een ventilatiesysteem. Op het dak zuigt een grote ventilator gebruikte lucht af en in de auto blazen twee ventilatoren frisse lucht naar binnen.

Omdat veiligheid belangrijk is bij HondsDraf is de bestelauto voorzien van verschillende compartimenten. Hierdoor wordt voorkomen dat uw hond zich onprettig voelt doordat hij met meerdere honden in een kleine ruimte zit. Alleen de honden die langere tijd met HondsDraf meegaan en geen probleem hebben met het verblijf in een kleinere ruimte, kunnen gezamenlijk in één ruimte zitten.

Tijdens de wandeling krijgen de honden een penning om met de naam en het telefoonnummer van Hondsdraf. Mocht het gebeuren dat een van de honden zelf het avontuur kiest en mij kwijt raakt (in de praktijk komt dat bijna nooit voor) kan de vinder direct contact met mij opnemen zodat de wegloper ook weer veilig naar huis gebracht kan worden.

Werkwijze

Uitlaatservice

Uw hond wordt bij u thuis opgehaald. Nadat ook de andere honden zijn opgehaald, rijd ik naar de uitlaatlocatie.

Omdat het aantal plaatsen in de omgeving van Zwolle waar je prettig en veilig honden in groepsverband uit kan en mag laten steeds beperkter wordt en de overige plaatsen steeds drukker bezet worden door collega's, was ik al een tijd op zoek naar een eigen terrein.

Tegenwoordig heeft Hondsdraf de beschikking over een geheel omheinde speelweide en een bosrand. Bij elkaar maar liefst 10.000m2 speelplezier! Het grote voordeel is dat ik mijn aandacht hier volledig op de honden kan richten en niet meer alert hoef te zijn op vee, wild en passanten. Hierdoor is het mogelijk om de honden een uur lang veilig en onbekommerd te laten snuffelen, rennen en spelen met elkaar. De honden weten elkaar steeds weer te activeren en zorgen er zo voor dat ze zich niet vervelen tijdens de wandeling. Uw hond krijgt onder de wandeling alle aandacht en wordt steeds in de gaten gehouden.

Alle uitwerpselen worden van het veld verwijderd om het schoon te houden.

Ter afwisseling gaan we, mits de groep er geschikt voor is, ook wel naar andere wandelplaatsen. Bijvoorbeeld naar de Agnietenplas, de Wijtmenerplas of het Zwolse bos.

Na de wandeling krijgen de honden water bij de auto. Vervolgens worden de honden weer naar huis gebracht, waar ze eventueel hun eten krijgen.

Uitlaatservice met dagopvang

Wil je meer dan alleen uitlaatservice voor je hond?

Een combinatie van uitlaatservice en dagopvang kan ook.
Wij halen je hond tussen 11:00u en 13:00u op bij jou thuis. We gaan dan eerst een wandeling te maken op ons grote losloopterrein samen met zijn hondenvriendjes. Na de wandeling gaat je hond met ons mee naar on hondenhotel waar hij de rest van de dag verblijft. Er staan een hondenbank en manden met kleedjes om te luieren en uit te rusten van de wandeling. Als hij wil kan hij nog even lekker snuffelen of rondrennen in de speelweide. Net waar je hond zin in heeft. Aan het eind van de dag haal je je hond op de afgesproken tijd tussen 17:00u en 19:00u bij ons op. 

Voor wie

Voor alle hondenbazen die woonachtig zijn in Zwolle en die zijn hond een fijne wandeling met soortgenoten toewenst en daar zelf om wat voor reden dan ook niet aan toe komt.

Bijvoorbeeld:

  • Als de baas of baasjes de hele dag moeten werken.
  • Als u zelf niet meer in de gelegenheid bent om lange wandelingen te maken in verband met uw leeftijd of ziekte.
  • Als u zwanger bent of net bevallen en uw hond krijgt daardoor iets te weinig aandacht.
  • Of u moet naar het ziekenhuis of u bent nog aan het herstellen.
  • Of gewoon omdat u uw hond een fijne middag wilt bezorgen.

Verder is het een prima methode om uw jonge of onzekere hond te socialiseren met soortgenoten. Wat voor reden u ook heeft, HondsDraf garandeert uw hond een leuke gezellige tijd met soortgenoten om mee te spelen en te rennen en ravotten.